‘Ali Emre’nin de, Mustafa’nın da kanı yerde kalmayacak!’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar, İdlib’deki hain saldırıda şehit düşen ve bugün toprağa verilecek olan Tank Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın Samandağ’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’a şehit Fırıncıoğulları’nın baba ocağı ziyaretinde Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2. Ordu Komutanı Sinan Yayla, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Serkan Topal, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samandağ Kaymakamı Refik Eryılmaz ve askeri erkan eşlik etti.

Bakan Akar, şehit teğmenin babası Remzi, annesi Munteha ve yakınlarına taziyelerini sunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başsağlığı dileklerini iletti.

Ziyarette şehidimiz için Kur’an-ı Kerim okunup ve dualar edilmesinin ardından konuşma yapan Bakan Akar, “Bu milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, gece gündüz, yağmur çamur demeden hem yurt içi hem yurt dışında ülkemizin ve 83 milyonun güvenliği, rahatı, huzuru, özgürlüğü, herkesin inancını, düşüncesini yaşayabilmesi için büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla görevlerini sürdürüyor. Bizler de bir taraftan ülkemizin, milletimizin rahatını huzurunu, güvenliğini sağlamaya çalışırken diğer taraftan da tarihimize, kültürümüze yaraşır bir şekilde mağdur, mazlum, masum insanların da hayatını korumak ve kurtarmak için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Bu mücadelede Ali Emre de orada büyük bir kahramanlık, fedakarlıkla bu mücadeleyi sürdürürken şahadet mertebesine erişmiştir. Bu  mücadelede bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık bundan sonra da bırakmayacağız. Şehitlerimizin anneleri ve babaları başta olmak üzere kardeşlerinin, sevenlerinin  gözyaşlarını  yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Biz gerçekten inançla, ilkelerle inandığımız şeyler çerçevesinde elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bizim  atalarımız da  hak adalet konusunda, bu konudaki istikrarın sağlanması için birçok çalışma yaptı  ve mücadelede bulundu. Biz de aynı şekilde bu cennet vatanın, 83 milyonun rahat ve huzur içinde yaşayabilmesi için “Ölürsek şehit, kalırsak gazi” anlayışı içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu ordu sizin ordunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri sizin evlatlarınız. Bu evlatlar, Ali Emre’nin yaptığı gibi gerçekten sizler için sizlerin rahatı ve huzuru için gözlerini kırpmadan en kıymetli varlıkları olan canlarını ortaya koyabilecek kadar cesurlar. Çalışmalarımızı  sürdürüp  hem ülkemizin hem de çevremizin rahatı, huzuru ve istikrarını sağlamak için herkesin rahat ve güven içerisinde yaşamasını mümkün kılacağız.  Bu konuda sizin destekleriniz, sizlerin sevgisi ve duası, güveni bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır. Sizden aldığımız bu ilhamla biz de büyük bir aşkla  bize verilen görevleri yapmanın gayreti içerisindeyiz. İnşallah bunu başaracağız. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesi ve tüm akrabalarına  güç kuvvet ve  sabırlar diliyorum’’ dedi.

Şehit Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın baba ocağındaki taziye çadırında, Fırıncıoğlu ile birlikte aynı saldırıda şehit düşen silah arkadaşı Gaziantepli Tankçı Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk’ün de fotoğrafının yanyana asıldığı da dikkatlerden kaçmadı.

Bir cevap yazın