‘Hatay mutfağına girmesi kolay, çıkması imkansız’

Yasin Esirgenç’in sunumuyla farklı lezzetlerin Kanal 7 ekranlarına taşındığı ‘Dünyanın Tadı’ bu hafta altı yüzden fazla yemek çeşidiyle ünlü gastronomi şehri Hatay’daki serüvenine devam edecek. Lezzet avını Hatay’ın damak çatlatan lezzetleriyle sürdüren Dünyanın Tadı ekibi ilk bölümde, geleneksel lezzetlerle bezeli bir kahvaltı masasına konuk oldu.

Hatay’ın benzersiz kahvaltılıklarını tadan Yasin Esirgenç, sürk peyniri ve Hatay zeytinini tadınca adeta kendinden geçti. Dünyanın Tadı ekibi daha sonra Hataylı bir ailenin evine konuk oldu. Burada Hatay’ın meşhur hamur işi külçe yapımına eşlik eden Yasin Esirgenç, hamurun içinde rezene olduğunu öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi.

Meşhur Hatay lahmacununu yerinde yemek isteyen Dünyanın Tadı ekibi soluğu lahmacun fırınında aldı. Hatay lahmacununu diğer lahmacunlardan ayıran özellikleri öğrenen Yasin Esirgenç, daha sonra tandırda biberli ekmek ve tuzda balık yapımını öğrendi.

Hatay Esnaf Odaları Başkanı Abdulkadir Teksöz ile Hatay’ın ünlü şefi Celil Erkan ile birlikte künefe yapımı ve inceliklerini ekrana taşıyan Esirgenç’e tepsi kebabı ve Hatay’ın meşhir mezeleri de ikram edildi. Şef Celil Erkan, ayrıca Hatay Gastronomi Evi’nde peynirli künefe yapımını da anlatarak, Hatay’ın tanıtımına katkı sundu.

Ünlü sunucu Yasin Yasin Esirgenç, geçen hafta yayınlanan bölümü ‘Hatay’ın lezzetlerini bitiremiyoruz.. Hatay mutfağına girmesi kolay, çıkması imkansız” diyerek bitirirken, bu hafta sonu da Hatay’da olacaklarını, Cumartesi günü saat 15:20’de Hatay yemeklerini tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Bir cevap yazın