Zabıta, esnafa rehberlik etti!

Üretici ve tüketicinin mağduriyet yaşamaması için il genelindeki resmi kurum ve kuruluşlarla ortak hareket eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Hatay Ticaret İl Müdürlüğü’nün Ürün Künyelerinin Kullanımı ile Fiyat Etiketi Yönetmeliği hakkında gerçekleştirdiği toplantıya ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ek hizmet binasında gerçekleşen toplantıda Büyükşehir zabıta bölge müdürlüklerine bağlı zabıtalara konuyla ilgili mevzuattaki yenilikler ve beklentiler paylaşıldı.

Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, il genelinde hizmet veren manav, Pazar ve marketlerde esnaflar arasında ayrım yaşanmamasını istediklerini belirterek, “Amacımız; esnaflarımıza rehberlik etmek. Bizler hem üreticimizin hem de tüketicimizin hakkını korumak zorundayız. Zaman zaman marketlerdeki reyon fiyatları ile kasa fiyatlarının farklılık gösterdiğine dair şikâyetler alıyoruz. Böyle durumlar gerçekten oluyorsa buna müdahale etmeliyiz. Toplantıya ev sahipliği yaptığınız için teşekkür ederim” dedi.

“Mağduriyetleri gidermek için görevimizin başındayız”

Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Ahmet Kilisli de gıda güvenliği ve ticaretin çok hassas konular olduğunu belirterek, “Mevzuattaki yenilikleri takip ederek hareket ediyoruz. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için görevimizin başındayız” dedi.

Bir cevap yazın