Eva ile uzay yolculuğu yapmak ‘İSTE’rmisiniz?

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencilerinden oluşan takım, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Global Game Jam 2020 Etkinliği’nde oyun geliştirme alanında birinci oldu.    

Dünyanın en büyük oyun geliştirme maratonu olan ve tüm dünyada aynı anda başlayan Global Game Jam 2020, bu yıl onarım teması ile gerçekleştirildi.Oyun geliştirme konusunda tecrübe sahibi mentörler eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, farklı üniversitelerden 16 takım mücadele etti. 48 saat aralıksız icra edilen oyun geliştirme maratonunun sonrasında, 16 takımın ürettiği oyunlar uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Değerlendirmeler neticesinde, İSTE’li öğrenciler, geliştirdikleri “Repairman of Spaceship” (Uzaygemisi Tamircisi) adlı oyunla birinciliği elde ederken, Teknoversite vizyonunu bir kez daha yansıtmayı başardı.

İSTE Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Merve Turan, Osman Ballı, Enes Serkan Özdemir, Doğukan Temizyürek ile İSTE Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencisi Burak Karaalp’in birlikte geliştirdiği “Repairmen of Spaceship” (Uzaygemisi Tamircisi) isimli oyun, yaşanılabilecek yeni bir gezegen arayan Eva’nın, uzay yolculuğu boyunca aracında yaşadığı sorunları onarmak için yapmış olduğu mücadele üzerine kuruldu.

Bir cevap yazın