Arsuz, depreme karşı hazırlıklı mı?

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı başkanlığında, belediye ve kamu kurum kuruluşları amirleri ve kurum temsilcileriyle ilçede depreme hazırlık durumu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Hatay il ve ilçede gerçekleşebilecek olası depremde alınacak tedbirler, uygulanacak yöntemler ve depreme karşı hazırlıklı olma çalışmaları ile daha önceden belirlenmiş ve düzenli olarak güncellenen eylem planlarının masaya yatırıldığı toplantıda, tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğinin altını çizildi.

Belediyenin toplanma merkezi olarak belirlemiş olduğu alanların tekrar gözden geçirilerek, gerekiyorsa artırılması ve sistemli bir şekilde halka duyurması gerektiğini ifade eden Kaymakam Sarı, “İlçemizin konumu itibariyle her birimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Deprem gerçeğini ilçe olarak görmezden gelmemiz mümkün değil ve bununla ilgili hazırlıklı olması gereken kurumlar bizleriz, o halde hep beraber hazırlıklı olacağız. Yarın olası bir depremde canımızın yanmaması için bugünden tedbirleri alacağız. Allah yaşatmasın, ama deprem anında herkes eline kazma kürek ya da diğer ekipmanları alıp enkazda çalışmayacak. Bu işi profesyoneller yürütürken, bir kısım görevliler de sürecin yönetilmesinde görev alacak.  Bu nedenle tüm kurumların paniklemeden yapması gereken işi bilmesi gerekiyor” derken, kurumlara da kendi personelleri ile de toplantı yaparak konuyu tartışmaları talimatını verdi.

Bir cevap yazın