Arsuzlu kadınlar, keçeden sanat eseri yaratıyor

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Gözcüler Mahallesi Çok Amaçlı Salonda açmış olduğu keçe aksesuarları yapımı kursunu ziyaret ederek, kursiyerlerle biraraya geldi.

Yapımı emek isteyen ve süsleme sanatı olarak da yoğun ilgi gören kursun eğitmeni Asya Avalar ve kursiyelerle sohbet eden Kaymakam Sarı, elde edilen ürünlerin pazarlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İlçenin hemen hemen tüm mahallelerinde ihtiyaca göre, halka hizmet ve eğitim vermek amacıyla açılmış olan kursları ziyaret ettiğini anlatan Kaymakam Sarı, eğitici, el becerilerini geliştirme, sanatsal öğretiler, kursiyerlerin birbirleri ile kaynaşmaları ve aile ekonomisine katkı sağlamaları açısından kursları önemsediğini söyledi.

El emeği göz nuru çalışmaları inceleyen Kaymakam Musa Sarı, ayrıca yapılan ürünlerin sergilenmesi, satılması,  fuarlarda ve pazarlarda yer verilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, kursiyerlere başarılar diledi.

Kadın kursiyeler de, çalışmaları arasında özellikle halatlarda yapılan sepet ve benzeri ürünlerin talep gördüğünü belirterek, ziyaretinden dolayı Kaymakam Sarı’ya teşekkür etti.

Bir cevap yazın