Afrika’nın çelik fatihi TOSYALI

Cezayir’de 6 milyar dolarlık yatırımla Afrika Pazarına giriş yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın yatırım hamlesini Senegal’e taşıdığı müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Aynı zamanda da  DEİK Cezayir İş Konseyi Başkanı olan Fuat Tosyalı’nın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cezayir, Gambiya ve Senegal ziyaretleri kapsamında gerçekleşen Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile Erdoğan buluşmasında iki ülke arasında çeşitli işbirliği protokolleri imzalandı.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile düzenlediği ortak basın toplantısında Tosyalı’nın yeni yatırımına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demir Çelik’te çok ciddi bir yatırımın temelinin burada Tosyalı Holding tarafından atılacak olması önemli. Yani Tosyalı Holding, Summa gibi bütün Türk firmalarının buradaki adımları Türkiye ve Senegal arasında çok ciddi bağların oluşmasına vesile olacaktır” dedi.

Tosyalı Algerie ile Cezayir ekonomisinin en büyük oyuncularından biri olan Tosyalı Holding YK Başkanı Fuat Tosyalı ise, “Rabbim hayırlısı ile bitirip üretime almayı nasip etsin” dedi.

Bir cevap yazın