Hatay’da sizi hep yeşil yollar karşılayacak!

Hatay’da tamamlanmış tüm kara yolların kenarına 10 Bin adet çınar ağacı dikimi kampanyası Kırıkhan’da düzenlenen ilk törenle start aldı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Daire Başkanı İbrahim Yüzer, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla ilk çınar ağaçlarının toprakla buluştuğu törende, 3 yıl sonra tüm yolların yeşil yol olacağına vurgu yapıldı.

Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Daire Başkanı İbrahim Yüzer, ağaçlandırma çalışmalarında büyük atılımlar yaptıklarını, Hatay’da da bu yıl 10 bin Osmanlı çınarı fidanı dikeceklerini belirterek, “Çınar ağacı asırlarca yaşayacak. Bu ağaçları biz dikeceğiz ancak bunlara bölge halkının sahip çıkması gerekir” derken, bozuk orman alanlarını bölge halkına 49 yıllığına tahsis edeceklerini ve gelir getirici türlerden ağaçlandırma yapılacağının da müjdesini verdi.

Asırlık hizmetlerin altına imza atmak istediklerini söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da çınarların Kırıkhan-İskenderun, Arsuz-İskenderun, Kırıkhan Hassa, Reyhanlı-Antakya ve Antakya-Yayladağı kara yollarının kenarlarına dikileceğini aktararak, bu çalışmayı çok önemsediklerini kaydetti.

İlk etapta, Kırıkhan-Hassa, Kırıkhan Reyhanlı ve Topboğazı Antakya Organize sanayi arasında ağaç dikimi yaptıklarını ifade eden Milletvekili Yayman, Ak Parti vekilleri olarak Hatay’ın tüm yol kenarlarına çınar ağacı dikeceklerini belirterek, “Orman Müdürlüğümüz üstüne düşen görevi yaptı. Şimdi bizim görevimiz ise bu ağaçları korumak“ dedi.

Bir cevap yazın