Dr. Ahmet Birol Özelçi zoru başardı

İskenderun Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Birol Özelçi, Abdominal Aort Anevrizma Rüptürü (Karın Aort Damarında Balonlaşma) rahatsızlığı ile servise gelen 67 yaşındaki  Hasan Bozhüyük’ü gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

Aort damarının bir bölümün çeşitli nedenlere bağlı olarak genişlemesi ve balonlaşması sonucu patlamasıyla son derece ciddi sonuçlar doğurabilen çok zor bir ameliyatın üstesinden başarıyla gelen Dr. Özelçi, bu hastalıkta da erken teşhis ve erken müdahalenin hayat kurtardığına dikkat çekti.

Yüksek tansiyon hastalarında sıkça görülen bu hastalığın erken teşhisle tedavi edilebileceğini söyleyen Özelçi, “Acil servisimize başvuran Hasan beyin karın aort damarının balonlaşması sonucu patladığını tespik ettik. Yapılan tetkikler sonucunda rüptürün patlaması dolayısıyla hastamızı acil olarak ameliyata aldık. Ameliyat sonrası ölüm riski çok yüksek olan bu hastalıkta, hastamızın patlayan damarını yapay bir damar ile değiştirdik. Başarılı bir operasyon ve yoğun bakım süreci  sonrası, gereken tedaviyle hastamızı sağlığına kavuşturduk. Daha önce de belirttiğim gibi bu hastalık patlamadan önce teşhis edilirse tedavisi olan bir hastalıktır. Cerrahi müdahale ile düzeltilebilir. Daha önce tespit edilmemiş bir anevrizma rüptürü olursa da (yeni patlarsa) ölümcül sonuçlar doğabilir” dedi.

Zorlu yaşam mücadelesini kazanarak, yeniden hayata tutunan Hasan Bozhüyük de, böyle zorlu bir ameliyatı gerçekleştirerek kendisini sağlığına kavuşturan Dr. Ahmet Birol Özelçi ile bütün sağlık personeline çok teşekkür etti.

Bir cevap yazın