İskenderun’daki metruk binaların yüzde 70’i yıkıldı

Metruk ve Enkaz Binaların Tespiti Onarımı ve Yıkım Çalışması Komisyonu, İskenderun Kaymakamı iskender Yönden başkanlığında toplandı.

Kaymakamlık Toplantı Salonunda, Metruk binaların tespiti ve yıkılmasına yönelik yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların değerlendirildiği toplantıya, Kaymakam İskender Yönden’İn yanısıra İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök ve Milli Emlak Müdürü Adil Zülkadir ile diğer ilgili ve yetkili birim amirleri katıldı.

Toplantıda, uyuşturucu ile mücadele başta olmak üzere, kamu düzeni ve esenliğini korumak, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan kirli görüntüyü ortadan kaldırmak amacıyla metruk binalar ve enkazları tespiti ve yıkımına yönelik bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

Yapılan değerlendirmede metruk bina ve enkaz yapıların tespit edilerek, yıkılması çalışmalarına yönelik bugüne kadar gerçekleştirilen işlem oranının yüzde 70 olduğu, geriye kalan kısmın ise resmi işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

Bir cevap yazın