ATK-DER bayram kahvaltısında buluştu

Arsuz’un turizm değerlerini tanıtmasının yanısıra, kültürel zenginliklerinin de yaşatılmasına katkı sunan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği(ATK-DER), ilçede her yıl kutlanan ve Rumi Takvimin ilk günü sayılan 14 Ocak Ras-El Seni(Yeni Yıl) dolayısıyla üyelerini kahvaltıda buluşturdu.

Lion King Apart Otel’de, yoğun bir katılımla düzenlenen kahvaltıda turizm gönüllülerini Arsuz Kaymakamı Musa, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven, EHDAV Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral, sosyal medyada Mınnına Vine olarak yayınladığı Arapça skeçlerle tıklanma rekorları Tolga Antakyalı ve belediye meclis üyeleri de yalnız bırakmadı.

Kahvaltının açılış konuşmasını yapan ATK-DER Başkanı Hasan Arslan, gelenekleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenledikleri Ras-El Seni etkinilğine katılan herkese teşekkür ederek, “Derneğimizin misyonu; tarihi ve kültürel miraslarımızı gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Bu amaçla bir aradayız. Kültürel zenginliklerimiz, inançlarımız ve özgürlüklerimizle birbirimizi tamamladığımız bu topraklarda her yıl 14 Ocak’ta geleneksel olarak kutladığımız Ras-El Seni (Yeni Yıl) Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

Çok zengin kültürel birikime sahip olan ilçede her dinden ve mezhepten vatandaşların özel günlerini bir arada kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Değerlerimize ve kültürlerimize sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktardığımız, unutulmasına izin vermediğimiz, en önemlisi de bizi bir araya getiren özel günleri oldukça önemsiyoruz. Geleneklerimizi yaşatıyorsak bu tür etkinliklerin aslına uygun olarak yaygınlaştırılmasından yanayız. Alevi vatandaşlarımınız 14 Ocak Ras-El Seni heyecanını yaşıyor ve paylaşıyoruz” dedi.

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Hatay Milletvekili Suzan Şahin, başarılı çalışmalarından dolayı Dernek Başkanı Hasan Arslan ve yönetimini tebrik ederek, Ras-El Seni’in bütün dünyada barışın, hoşgörünün, sevginin egemen olduğu başlangıçlara vesiye olmasını temenni etti.


Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, ilçedeki farklı din ve kültürlerin birlik ve beraberliğine dikkat çekerek, Alevi vatandaşların geleneksel olarak kutladığı Res-El Seni Bayramı’nı tebrik etti.

EHDAV Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral’ın Ras-El Seni ile ilgili bilgiler paylaştığı kahvaltıya, Tolga Antakyalı da esprili skeçleriyle renk kattı.

Bir cevap yazın