Tosyalı Ailesi için söz konusu eğitimse…

İşadamı ve eğitim gönüllüsü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un katıldığı törenle Kilis’te okul yapımı için 51 dönüm arsa bağışladı.

Kilis Yedi Aralık Üniversitesi’nde düzenlenen “Kilis’te eğitime arazi desteği” protokol imza töreninde 51 dönümlük Kilis Tekel Suma Fabrikasının arazisini satın alarak, eğitim kampüsü yapılması için bağışlayan Tosyalı’yı kardeşi İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da yalnız bırakmadı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Kilis Valisi Recep Soytürk, İşadamı Fuat Tosyalı ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın imzaladığı protokolle bağışlanan 51 dönümün yanısıra belediyeye ait 20 dönümün de tahsis edilmesiyle bölgede inşa edilecek okullarla Kilis’in okul ve derslik sorununun kökten çözülmesi hedeflendi.

Vali Soytürk, eğitim için bütün imkanları seferber ettiklerini ifade ederek,  hayırseverlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, Kilislileri okul yaptırmaya davet etti. Tosyalı Ailesine eğitime katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Soytürk, protokolün hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kilis’in hoşgörülü ve misafirperver bir kent olduğunu ifade eden Bakan Ziya Selçuk ise, “Hem Kilis Beleidyesi’nin, hem de Tosyalı Ailesi’nin desteklerinin Kilis’in geleceği için çok büyük bir enerji sağlayacağı ve Kilis’in eğitim seviyesinin yükseklere taşınacağı konusunda hiç şüphem yok. Bu anlamda ben huzurunuzda hem başkanımıza hem de Tosyalı Ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah burada hep birlikte Kilis’te eğitime nasıl çıta atlattırırız konusunda büyük mesafeler alacağız. İnşallah ekonomisi, sosyal, kültürel ve eğitim hayatıyla çok daha güzel bir Kilis için hepimiz bu yola hazırız, gereğini birlikte yapacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada yapılacak olan dev eğitim kampüsünün gençlerin geleceğini eğitim ışığıyla aydınlatacağı için mutlu olduklarını söyleyen Fuat Tosyalı da, iyi eğitim almış, nitelikli, ailesine, vatanına, millete hayırlı gençler yetişmesi açısından okulların önemine dikkat çekerken, protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  daha sonra Tosyalı Ailesi tarafından 12 milyon 500 bin TL’ye alınarak eğitim kampüsü yapılması için bağışlanan, eski bir fabrika kurulu olan 51 dönümlük arazide incelemelerde bulundu. 

Bir cevap yazın