Berfin’i şoke eden karar!

İskenderun’da Casim Ozan Çeltik tarafından asitli saldırıya uğrayan Berfik Özek davasının dördüncü duruşmasında karar çıktı. İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, Berfin’in bir gözünü ve yüzünün büyük bir kısmını kaybetmesine neden olan Casim Ozan Çeltik 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmaya, sanık Ozan Çeltik, tutuklu bulunduğu Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mağdur Berfin Özek, annesi Zeynep, babası Yaşar ve ağabeyi Barış Özek, tarafların avukatları ile CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve bazı kadın platformu temsilcileri de duruşmada hazır bulundu.

Berfin Özek, yaşadıklarını gözyaşı dökerek anlatırken, sanıktan şikayetçi olduğunu ve en ağır cezayı almasını istediğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanığı “kasten yaralama suçundan” 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

“Çektiğim acıların karşılığı bu olmaz”

Adliye çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan avukat Mehtap Sert, Berfin’in, kadına yönelik şiddetin “yakıcı yüzü” olduğunu söyledi.

Bir yıllık hukuk mücadelelerinin bir ayağının tamamlandığını belirten Sert, “İstediğimiz gibi bir sonuç çıkmadı. 1,5 litre asidin, kasten yaralama olarak değerlendirilmesi, ne hukuka ne vicdana sığan bir karardır. Mahkeme heyeti mütalaaya uygun olarak değerlendirme yaptı ve sanık 13 yıl 6 ay ceza aldı. Cezaya itiraz edeceğiz” dedi.

Berfin Özek de karar karşısında şoke olduklarını anlatarak, “İstediğimiz karar bu değildi. Benim çektiğim acıların karşılığı bu olmaz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın