İskenderun’da Noel coşkusu bir başka!

Hıristiyan cemaati tarafından İsa Mesih’in Doğuşu olarak kabul edilen 24 Aralık Noel Bayramı İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde düzenlenen ayinle, büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Farklı din ve kültürleri bir araya getiren Noel Ayinde Hıristiyan cemaati mumlar yakıp, birlik ve beraberlik için dualar etti.

Papaz Dimitri Yıldırım tarafından yönetilen ayinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de Hıristiyan vatandaşların bayram coşkusuna ortak oldu.

Çocuklar tarafından okunan İncil ayetlerinde cemaate İsa Mesih’in doğuşu Türkçe olarak anlatıldı. Noel’in anlamını verdiği kısa vaazla anlatan Papaz Dimitri Yıldırım, “Noel Bayramı İsa Mesih’in doğuşunu simgeler. Mesih İsa, bebek olarak dünyamıza geldi. Biz bugün bu sevinci hep beraber kutluyoruz. Her sene bugünlere” dedi.

Ayin sonunda Papaz Adayı Yusuf Papasoğlu öncülüğünde Noel ilahilerini seslendiren çocuklar, Jıngle Bells’i alkışlar eşliğinde Arapça olarak okuyarak, bayram coşkusunu taçlandırdı.

Ayin bitiminde, Papaz Dimitri Yıldırım, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın birlik ve beraberlik adına gönderdiği Noel Sepetlerini cemaate dağıttı.

Protokol, Noel Pastasını çocuklarla kesti

Daha sonra kilise salonunda İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı  Başkanı Can Teymur, kilise yönetimi ve Noel coşkusunu yaşayan çocuklarla birlikte Noel pastası kesti.

Yeni yılın ve Doğuş Bayramı’nın herkese sağlık, barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, burada yaptığı konuşmada, “İskenderun’da yaşayan Hıristiyan vatandaşlarımızla birlikte bugünü büyük bir mutlulukla kutladık. Bayramımızın ve yeni yılımızın aziz milletimize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu vesileyle bizimle bayram coşkumuza ortak olan ve aramızda olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın