Bilimle ‘Yola’ çıktı, üstün başarıya ulaştı

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Türkiye Bilimler Akademisi(TÜBA) tarafından 2019 Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülüne layık görüldü.

TÜBA bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verilen TÜBA-GEBİP(Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) Ödülü’nü 2019 yılında almaya hak kazanan 20 farklı üniversite ve kurumdan 28 üstün başarılı genç bilim insanı arasında yeralan Yola, tıp, eczacılık ve biyomedikal alanlarında yaptığı çalışmaları ile 2018 yılında da Genç Bilim İnsanı Ödülünü alarak İSTE’nin gururu olmayı başardı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan TÜBA-GEBİP ödülünü  “Sağlık Bilimleri” alanında almaya hak kazanan Mehmet Lütfi Yola, ödülünü 30 Aralık günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

Bilim alanında ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan Yola, en son hazırladığı çığır açıcı buluşu  kalp krizi riskini anlık tahmin edebilen, insan sağlığı ve çevre açısından zararsız bir biyosensör ile bilime önemli katkı sundu.

Bir cevap yazın