Bu hoşgörü tablosunun adıdır İskenderun

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Cemaat Başkanı Can Teymur, Kilise Yönetimi ve Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, Noel Bayramı dolayısıyla bayram tebriklerini kabul etti.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, CHP İskenderun Belediye Meclis Üyeleri, Anıl Life Otel Sahibi Şekip Abacı, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Erol Akın ve esnaf oda başkanları ve Hıristiyan vatandaşların biraraya geldiği ziyaretler ilçedeki mevcut hoşgörü ve birlikte yaşam rüzgârını estirmenin yanısıra, örnek görüntüler oluşturdu.

Tebriklerin Kilise Salonu’nda kabul edildiği bayram ziyaretinde birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verilmesinin yanı sıra farklı dinler ve inançların buluşmasıyla da dinlerin kardeşliği adına ortaya muhteşem bir tablo çıktı.

Misafirlerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Cemaat Başkanı Can Teymur, “İskenderun’umuzda uzun zamandır devam eden güzelliklerin yaşandığı bu ortamda bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Topraklarımız çok kadim bir tarihe ev sahipliği yapıyor. Hatay ve İskenderun için de aynı şey geçerlidir. Asırlardır devam eden bir kültürün temsilcileri olarak bizler burada birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde hayatımızı devam ettiriyoruz. Hepimiz bu mozaiğin birer parçası olmaktan mutluyuz. Yüce Tanrımızdan dileğimiz o ki; bu birliktelik, bizden sonra da asırlarca devam etsin ve birçok yere örnek olsun. 2019 yılı başta ülkemize ve tüm insanlık âlemine başarı, mutluluk, barış getirsin. Tanrı devletimizi, milletimizi ve ordumuzu korusun” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın