İskenderun, NOEL’i kutlamaya hazır!

İsa Mesih’in doğuşunun kutlandığı Noel Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi İskenderun’da da 24 Aralık’ta Ortodoks ve Katolik Kiliselerinde düzenlenecek ayinlerle coşkuyla kutlanacak.  

Bu kapsamda, 24 Aralık Salı günü İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde saat: 18.00’da başlayacak olan Noel Ayini 20.30’da kilise salonunda cemaat ile birlikte yapılacak olan Pasta kesimi ile son bulacak.  İskenderun Katolik Kilisesi’nde ise Noel ayini aynı gün saat 22.00’de başlayacak.

HBB’den Noel Sürprizi

Noel hazırlıklarının tamamlandığı İskenderun’da, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın talimatıyla il genelinde barış, sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve hoşgörü ruhunu pekiştirmek amacıyla Hıristiyan vatandaşlar için özel olarak hazırlanan Noel hediyeleri kiliselere ulaştırıldı.

HBB ekipleri, kiliseleri ziyaret ederek kırmızı ve beyaz sepetlerden oluşan, içinde badem şekeri, Noel kar küresi, Noel mumu, Marry Christmas yazılı kapı süslerinin yer aldığı Noel sepetlerini 24 Aralık Salı akşamı kilise cemaatine dağıtılmak üzere kilise yöneticilerine teslim etti.

HBB Yöneticilerinden hediyeleri teslim alan Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan,
Noel’in tüm dünyaya barış, huzur, kardeşlik ve sağlık getirmesi temennisinde bulunarak, kenti tüm farklılıkları ve renkleriyle sahiplenen HBB Başkanı Lütfü Savaş’a Hatay’ın birlik ve beraberlik kültürüne sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde ise Noel Ayini 5 Ocak 2020 Pazar günü gerçekleşecek.

Bir cevap yazın