Hayırlı olsun İskenderun!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağanüstü meclis toplantısında, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın ısrarlı girişimi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile koordineli çalışması sonucu  İskenderun 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı  Revizyonu meclisten geçti.

Başkan Tosyalı’nın iptal edilen İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresi imar planının mahkeme kararları doğrultusunda yeniden düzenleme yapılması ile ilgili girişimleri sonucu, Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.12.2019 tarihli toplantısında alınan 262 sayılı kararla İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının; Hatay ili İskenderun İlçesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı  Revizyonu teklifi ile ilgili komisyon raporunun görülmesi ile ilgili  madde oybirliğiyle kabul edildi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 1/1000’lik Uygulama İmar Planı  Revizyonu teklifine olumlu yaklaşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İmar Komisyonu üyeleri, meclis üyeleri ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “ İskenderun’da hizmet veren inşaat ve gayrimenkul sektörlerini oldukça olumsuz etkileyen İmar Plansızlığı sorunumuz, yakın takip ve girişimlerimiz sonucu; bugün olağanüstü toplanan Hatay Büyükşehir Belediyesi meclisinde onaylanarak giderildi.
Yaklaşık dokuz aydır imar planı olmadığı için olumsuz etkilenen bir çok firma ve vatandaşımıza büyük bir memnuniyet ile müjdeliyoruz. İskenderun’a hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın