Doğu Akdeniz’den enerji fışkırdı!

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de arama ve sondaj faaliyetleri devam ederken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy bölgedeki doğalgaz rezervini ilk kez açıkladı. Bakan Hasan Taçoy, Doğu Akdeniz bölgesinde 4 katrilyon feet (fit) küplük doğal gaz rezervi saptandığını açıkladı.

Ulusal bir kanalda, telefonla açıklama yapan Taçoy, Doğu Akdeniz’de şu ana kadar 107 trilyon feet küplük doğal gaz rezervine ulaşıldığını belirterek, “Bu da şu demektir, ortada keşfedilmemiş, ulaşılmamış 3.9 trilyon feet küplük bir doğal gaz rezervi var” dedi.

Bölgenin bu nedenle birçok ülkenin dikkatini çektiğini söyleyen Taçoy, “Rum tarafı bu rezervlere tek başına müdahale etmek için heyecan duymaktadır, bunun için mücadele etmek şarttır. Bu bölgedeki rezervlere sahip çıkmamız gerekmektedir” dedi.

Türkiye’nin bölgedeki varlığının denge unsuru olduğuna da işaret eden Taçoy, Doğalgaz rezervlerinin korunması ve ortaya çıkması için Türkiye’nin bölgedeki varlığının mutlaka olması gerektiğine vurgu yaptı.

Bir cevap yazın