En isabetli karar

Medeniyetler şehri Hatay’ın kardeşlik mesajını Dünya’ya taşıyan Antakya Medeniyetler Korusu, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 Özel Ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin kültür mirasına ve sanat dünyasına özgün eser, uygulama, yorum veya bilimsel araştırmalarıyla katkı sunanlara minnet ve teşekkür ifadesi olarak 1979 yılından günümüze her yıl verilmekte olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü almaya hak kazanan Şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki Antakya Medeniyetler Korosu, Hataylılar’a büyük bir gurur yaşattı.


Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, ekim ayında Hatay’da toplanmış ve Medeniyetler Korosu Konseri’ni dinlemişti.

Konuyla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yar verildi: “Bakanlığın en prestijli ve en yüksek değere sahip ödülü olarak Türk tarihi, edebiyatı, dili, plastik sanatları, mimarlık, arkeoloji, müzik ve sahne sanatları, halk bilim, tiyatro, opera ve bale, sanat tarihi, fotoğrafçılık, sinema, kütüphanecilik ve müzecilik sahalarında takdim edilen ödüllere 2019 yılında “Antakya Medeniyetler Korosu Derneği” ile “Odunpazarı Modern Müze – OMM” layık görüldü. Seçici kurulun ulusal ve uluslararası düzeydeki başarıları, eğitsel çalışmaları ile üretimleri değerlendirilerek belirlediği ödüllerle Türkiye’nin kültür ve sanatına gönül birliği içinde hizmet eden topluluk veya kuruluşlar takdir ve teşvik ediliyor.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz başkanlığındaki seçici kurulda Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Sâlim Tokaç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. İskender Pala ile Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer yer aldı.

Bir cevap yazın