İskenderun’dan dünyaya hoşgörü yansıması

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı eşi Arife Tosyalı ile birlikte Noel hazırlıklarının hız kazandığı İskenderun Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur, Kilise Papazı Dimitri Yıldırım ve cemaat tarafından karşılanan  Başkan Tosyalı, İskenderun’daki hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının tüm Dünya’ya örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Misafirperverliği ve sıcak karşılamalarından dolayı Hristiyan Cemaatine teşekkür eden Başkan Fatih Tosyalı, “İskenderun’umuz tarih boyunca farklı inanç ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Aynı gelenekleri paylaşan bir toplumun bireyleri olarak sevinçte ve kederde birlikte olduğumuz gibi, kültürümüzün bir gereği olan önemli günlerimizi ve dini bayramlarımızı hoşgörü içinde birlikte idrak etmenin hazzını yaşamaktayız. İskenderun bu manada farklılıkların uyum, ahenk içinde yaşadığı bir ilçe. Bugün bu tabloyu canlı olarak hep beraber paylaşıyoruz” dedi.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İskenderun barış ve huzur ve kardeşlik kentidir. İskenderun’daki bu hoşgörü ve kardeşlik ortamı sizin de bahsettiğiniz gibi tüm dünyaya örnek olmalıdır. Biz, hep birlikte İskenderun’uz ” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın