Arsuz’da anne sütünün önemine vurgu

Arsuz Belediyesi tarafından, uzman doktorların katılımıyla düzenlenen ‘Anne Sütü, Emzirme ve Ek Gıdaya Geçiş’ konulu panel, anne adayları ve annelerin aklındaki tüm soruları yanıtlarken, doğru bilinen yanlışlar hakkında da bilgilendirdi.

Arsuz Belediyesi Nikâh Salonunda düzenlenen ve Uzman Doktorlar Perihan Yasemen Canöz Karaca ve Mehmet Ali Yavuz’un konuşmacı olarak katıldığı panele, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürlerinin yanı sıra anne ve anne adayları katıldı.

Konferansta, belediye başkanı olarak değil, Doktor Asaf Güven olarak konuştuğunu ifade eden Başkan Güven, “Anne sütü, benim yıllar yılı üzerinde durduğum ve çok çok önem verdiğim bir konu. Bizim öğrencilik yıllarında mama ön plandaydı, hatta bütün Avrupa’da ön plandaydı. Ben şiddetle muhalefet ederek anne sütü dedim. Bu yaşa geldik, hala anne sütü diyoruz. Ama gördük ki; doğruyu söylemişiz. Anne sütünün önemi de gittikçe artıyor. Anne sütü yetmiyor diye bir kavram yok. Çok özel durumlar dışında… Bebeğiniz emdikçe, anne sütünüz artar” dedi.

En değerli hediye: anne sütü

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Perihan Yasemen Canöz Karaca,  anne sütünü, annelerin çocuklarının sağlıklı bir ömür yaşaması için verebilecekleri en değerli hediye olarak tanımlarken, “Sağlıklı çocuk demek; sağlıklı ve mutlu aile, sağlıklı toplum demektir. Evlatlarınıza vermek istediğiniz o güzel geleceğin ilk temelini, belki de en önemli adımını çocuğunuzu emzirerek sağlayabilirsiniz. Çünkü çocuğunuz ilk 6 ay sadece anne sütü ile birlikte 2 yaş ve sonrasına kadar anne sütü almaya devam ederse ona tüm hayatını, sağlığını, zekasını, karakterini etkileyecek en değerli hediyeyi vermiş olacaksınız. Çocuğunuz ile ilk iletişiminiz, ilk bağınız emzirme ile gerçekleşecek, anne sütü ile sağlıklı hayata dair en uzun vadeli yatırımı yapmış olacaksınız” diyerek, annelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra katılımcıları bebekler için anne sütü, emzirme ve ek gıdaya geçiş süreci hakkında bilgilendiren Perihan Yasemen Canöz Karaca ve Mehmet Ali Yavuz’a Başkan Asaf Güven, teşekkür belgesi takdim etti.

Bir cevap yazın