Hatay’da 15 kadın cinayete kurban gitti

Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Hatice Can, İl ve ilçe İnsan Hakları Kurulu üyelerine yönelik verdiği ‘kadına şiddet’ sunumunda, 2019 yılının geride kalan 11 ayı içerisinde Türkiye’de 400, Hatay il genelinde ise toplam 15 kadın cinayetinin işlendiğine dikkat çekti.

Hatay İli, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen “6284 sayılı Ailenin Korunmasına ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve İstanbul Sözleşmesi” konulu bilgilendirme toplantısında kadına şiddetin önlenmesi için neler yapılması ve hangi yasaların çıkartılması gerektiğiyle ilgili bilgiler aktaran Can, “Bir dönem yıllar boyu bir tek cinayetin dahi işlenmediği Hatay’da bugün sadece kadın cinayetlerini ele aldığımızda bile her ay bir kadın cinayeti işlendiğini görüyoruz. Bu durum oldukça vahim” dedi.

Kadınların ihtiyaç halinde sığınabilecekleri Sığınma Evleri olmadığına dikkat çeken Hatice Can, yasalara göre nüfusu 100 bini aşan tüm ilçeler de belediyeler eliyle Sığınma Evi oluşturulması gerektiğini, ancak bunun Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da uygulanmadığını aktardı.

Bir cevap yazın