Bu çaba Belen’de sanayinin bacası tütsün diye!

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin yönetim kurulu ziyaretinde, ilçede kuruluş çalışmaları devam eden sanayi sitesinin adının Belen Metal Sanayi Sitesi olarak değiştirmesini talep etti.

Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Abdullah Zorlu ve yönetim kuruluna, Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Üyeleri ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Nizar Hayzaran’ın eşlik ettiği ziyarette, Başkan Gül yapılacak ilk genel kurulda sanayi sitesinin adının Belen Metal Sanayi Sitesi olarak değiştireceğinin sözünü aldı.

Belen ilçe sınırları içerisinde olan ve Bakras Mahallesinde bulunan, 98 adetten oluşan toplam 188.648 m² arsanın satın alınmasıyla başlayan süreçte büyük bir yol kat eden heyete, söz konusu arazinin sanayi amaçlı olarak kullanılması konusunda, ilgili yetkililer ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘kamu yararı kararı’ talep edilmesi hususunda her konuda desteğe hazır olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İbrahim Gül; “Bu güzel projenin bir an önce hayata geçirilmesi adına elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız. Esnafımız ekonomimizin can damarı, onlar üretecek ki bizler daha ferah bir ülkede yaşayalım. Bu bağlamda sayın başkanlarıma bu güzel proje isminin Belen Metal Sanayi Sitesi olarak değiştirilme isteğimi geri çevirmedikleri için şahsım adına teşekkürlerimi sunuyor, Belen Metal Sanayi Sitesi’nin bacasının tütmesi için, canla başla çalışacağımın sözünü veriyorum” dedi.

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Hatay Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Abdullah Zorlu da, sanayi sitesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Sanayi sitesinin büyük bir destekle ilerlemesi bize mutluluk veriyor. Bakanlarımızdan, Milletvekillerimizden, Hatay Valimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, kurum müdürlerimizden, siz değerli başkanımızdan ve adını sayamadığımız bir çok kişiden aldığımız destekle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 107 esnafımıza yaklaşık 500 m² alanlarda çalışma ortamı sağlayacak olan bu projenin hayata geçirilmesiyle, ülke ekonomimize büyük bir katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın