Arsuz’dan bir demet kır çiçeği Ata’nın huzurunda!

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği, düzenlediği Ankara gezisinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkarak, Ata’ya olan bağlılığını gösterdi.

Arsuzlular adına Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sunarak, saygı duruşunda bulunan Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan ve üyeleri, Ata’nın manevi huzurunda duygu dolu anlar ve büyük heyecan yaşarken, unutulmaz bir güne de tanıklık etti.

Anıtkabir özel defterini imzalayan Başkan Arslan, Ata’ya bağlılıklarını şu ifadelerle dile getirdi: “’40 asırlık Türk yurdu ecnebi elinde esir kalamaz’ diyen Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın Önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; Hatay- Arsuz’dan gelerek huzurundayız.
Gücünü Atatürk ilke ve devrimlerinden alan Türkiye Cumhuriyeti’nin ışığı ilk günkü parlak, aydınlık. Sıcaklığı ile ülkemi aydınlatmaya devam ediyor.
Açtığın ışık, gösterdiğin hedefler yolumuzdur. Yolumuz aklın ve bilimin yoludur.
Bizler vatan aşkıyla gürleyen şehitlerimizin sesiyiz. Bizler, gönüllerimizden oluşan bir demet kır çiçeği olarak huzurundayız.”

Anıtkabir ziyaretinin ardından,  Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret eden Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkan ve üyeleri, Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi Müzesi’ni de ziyaret etti.

Bir cevap yazın