Avcıların hedefi Doğa Koruma Bekçileri oldu!

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, Kırıkhan’da Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şubesi saha koruma ekiplerine ”avcı kılığına girmiş” kimseler tarafından yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Doğal yaşam koruyucularının, yaban hayatının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için fedakâr bir şekilde görev yaptığını ifade eden Öğünç, bu görevlilere silah doğrultup ateş etmenin, düşmanların ülkeye silah doğrultmasından bir farkı olmadığına vurgu yaptı.

Samsun’da da avcı kılığına girmiş bir grubun saldırısı sonucu kaybettikleri saha bekçisinin acısının tazeliğini koruduğunu söyleyen Öğünç, “Kırıkhan İlçesi Ahrazlı Mahallesi kırsalında 08.12.2019 tarihinde saat 11:40 civarında saha koruma görevini icra eden Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şubesi’nden bir ekibe ”avcı kılığına girmiş” kimseler tarafından silahlı saldırı yapıldığını üzülerek öğrendik. Doğal yaşam koruyucularına yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmaları benzer düşünce taşıyanlar üzerinde caydırıcı olacaktır. Hafızalarda halen Samsun 11. Bölge Müdürlüğü personeli saha bekçisi Yüksel Berk’in, görev yeri olan Terme Gölardı Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında 05.12.2019 tarihinde yapılan rutin kontroller sırasında denetleme amacıyla yaklaşmakta oldukları 4 kişilik avcı kıyafetli gruptan birinin av tüfeği ile yakın mesafeden ateş açması sonucu hayatını kaybetmesi tazeliğini korurken Hatay Kırıkhan’da yapılan bu çirkin saldırı asla kabul edilemez. Bu vesile ile şehit Samsun Şube Müdürlüğü Terme Şefliğinde görev yaptığı esnada şehit edilen Sayın Yüksel BERK’e Allahtan Rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Resmi görevli Av Korucusu arkadaşlarımız, Ormancılarımız, Güvenlik güçlerimiz ülkemiz yaban hayatının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için fedakâr bir şekilde görev yapmaktadırlar. Ülkemiz adına yaptıkları bu görev kutsaldır ve çok önemlidir. Bu görevlilerimize silah doğrultup ateş etmenin düşmanlarımızın ülkemize silah doğrultmasından bir farkı yoktur. Asla kabul edilemez. Sorumluları yakalanmalı ve hak ettikleri ceza en üst seviyeden verilmelidir. Verilecek ceza caydırıcı olmalı ve can kaybına neden olabilecek bu tür olayları bütünüyle engelleyici olmalı, bir daha kimse böyle bir şeye cüret edememelidir” dedi.

Bir cevap yazın