Hatay’ın fırtınası son saniyede esti!

EuroCup’ta grubunu lider tamamlayarak Avrupa’yı sallayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 8. Haftasında evinde konuk ettiği Birevim Elazığ İl Özel İdare’yi 80-79’luk skorla yendi.

Karşılaşmaya Hatay Büyükşehir Belediyespor etkili ve hızlı başladı. Sert savunma yaparak rakibi üzerinde baskı kuran mavi-beyazlılar, ilk periyodu 20-13 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyodu başa baş mücadeleye sahne oldu. Alan savunması yaparak rakibini dış atışlara zorlayan Elazığ temsilcisi, oyunda dengeyi kurdu ve ilk yarı 35-38’lik üstünlükle tamamladı.

Maçın ikinci yarısı da yüksek tempo ve mücadeleye sahne oldu. Pota altını etkili kullanan konuk takım Elazığ, Vaughn ve Williams ile skor üreterek üçüncü periyodu da 55-62’lik skorla önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodu büyük çekişmeye sahne oldu. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği final dakikalarında iki takım da yüksek skor üretti. Taraftarının desteğini arkasına alan ve hızlı hücumlarla sayı bulan mavi-beyazlılar, Magarity’nin son saniyede serbest atışlardan bulduğu sayılarla mücadeleyi 80-79 önde bitirdi.

Bir cevap yazın