Tarih yazan gazilerimiz beratlarını taktı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları tüzüğü kapsamında, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gaziler için hazırlanan “Milli Mücadele Madalyası ve Beraatı” İskenderunlu kahraman 47 gaziye törenle takdim edildi.

İTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Dz. P. Albay İbrahim Özdoğan, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Kadir Başar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından söz alan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden,  “Güzide ülkemizin birlik ve beraberliği, kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve aziz milletimizin selameti için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimize, Milli Mücadele Madalya ve Berat takdimini büyük bir gurur ile gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle ebediyete intikal eden muhterem gazilerimizi de saygı ve şükran ile anıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 47 Kıbrıs Gazisine ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratları’ takdim edildi.

Bir cevap yazın