Hatay, Kadın Basketbol Ligi’nde Avrupa’yı titretiyor

Salon: Antakya
Hakemler: Alexandra Stan xx (Romanya), Xhelal Mumini xx (Kosova), Nataşa Dragojevic xx (Karadağ)

Hatay Büyükşehir Belediyespor: Asena Yalçın 3, Özge Yavaş 2, Marica Gajic 24, İdil Türk, Haley Peters 22, Regan Magarity 23, Gülşah Gümüşay , Gizem Başaran , Hind Ben Abdulkader  16, Tuğba Oral 2

WBC Enisey: Sabina Abaidullina 15, Daria Kolosovskaia 19, Ekaterina Kiryanova 5, Alexsandra Marchenkova 13, Kyara Linskens 6, Aleksandra Tarasova, Danielle Mc Cray 13, Sigrid Elisabeth Koizar 15

1. Periyot: 25-19 (Hatay lehine)

Devre: 48-47 (Hatay lehine)

3. Periyot: 72-67 (Hatay lehine)

EuroCup D Grubu’nun son maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Rus temsilcisi Enisey’i 92-86’lık skorla mağlup ederek, grubu lider olarak tamamlayıp bir üst tura yükseldi.

Antakya Kapalı Spor Salonu’nda oynanan müsabakada Hatay’ın Melekleri’ni Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş da yalnız bırakmadı.

Maça hızlı ve etkili başlayan Hatay’ın Melekleri, ilk çeyreği 25-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe konuk Enisey etkili başladı. Dış atışlardan sayı bulan rakibine karşı Peters ve Magarity ile cevap veren mavi-beyazlılar, soyunma odasına 48-47 skorla bir sayı farkla üstün giren taraf oldu.

Kıran kırana geçen mücadelenin ikinci yarısına Hatay Büyükşehir Belediyespor etkili başladı. Oyuna ağırlığını koyan ve rakibini hücumda durdurmayı başaran Hatay’ın Melekleri, üçüncü çeyreği 72-67 önde tamamladı.

Karşılaşmanın final çeyreğinde kora kor bir mücadele vardı. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği son dakikalarda iki takım da pota altını etkili kullandı. Gajic ve Peters ile skor üreten Hatay temsilcisine rakip Enisey, Koizar ile cevap verdi.

Taraftarının desteğini arkasına alan ve dış atışlarla bulduğu sayılarla üstünlüğünü maç sonuna taşıyan Hatay Büyükşehir Belediyespor, maçı 92-86 kazandı ve grubunu lider tamamladı.

WBC Enisey’i yenen Hatay’ın Meleklerinden Marica Gajic 24 sayı ve 14 ribaundluk performansıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Regan Magarity ise 23 sayı ile maça damga vuran ikinci isim oldu.

Bir cevap yazın