Matematik Olimpiyatlarındaki gurur tablomuz

Bahçeşehir Koleji Hatay Kampusu Fen ve Tekonoloji Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Abdullah Akif Çelikkaya İstanbul’da gerçekleşen ‘2. Bahçeşehir Koleji Matematik Olimpiyatları’nda Türkiye 2.si oldu.

Türkiye genelinde 123 kampustan ön elemeden geçerek seçilmiş başarılı 250 lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen olimpiyatlara Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü Fen Ve Teknoloji Lisesi Matematik Öğretmeni Nihat Güzel önderliğinde katılım sağlayan 10. Sınıf öğrencileri Abdullah Akif Çelikkaya, Ada Yıldız, Asya Cemali, Koray Kadıoğlu ve Onat Deveci; olimpiyatlara okul dışı zamanlarda farklı çalışmalar yaparak hazırlandı.

Hazırlık sürecini başarı ile tamamlayan öğrencilerden Abdullah Akif Çelikkaya yaklaşık 250 başarılı öğrenci arasında Türkiye 2. si olarak, hem okuluna hem de Hatay büyük gurur yaşatarak sevincini arkadaşları, öğretmenleri ve ailesi ile paylaştı.

Olimpiyatlarda zorluk derecesi yüksek olan problemler, geometri-mantık-muhakeme soruları, algoritmik düşünme becerilerini ölçen sorularla karşılaşarak zorlu sınavda Türkiye 2. Si olan Abdullah Akif Çelikkaya, Bahçeşehir Üniversitesinden %50 eğitim bursu ve çeşitli ödüller kazandı.

Bir cevap yazın