Arsuzlu Milli Mücadele kahramanlarına madalya

Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev alan Arsuzlu kahraman gazileri onurlandırmak adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) tarafından gönderilen “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Arsuz Kaymakamlığı amfi salonunda düzenlenen törene Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Gaziler Dernek Başkanı Hayri Hançer, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kıbrıs Barış Harekatı’nın kısa film gösterimi, gazilerin anı fotoğrafları slaytı, Kıbrıs ve kahramanlık türküleri dinletisi ile devam etti.

Törende konuşma yapan Kaymakam Musa Sarı, herkesin asker olabileceğini ama herkesin gazi olamayacağını belirterek, bu salonda pek çok plaket, madalya ve kupa takdim ettiklerini ancak bu madalya ve berat teslim töreni kadar anlamlı bir tören olmadığını belirterek, bunun kendileri için büyük bir onur ve gurur olduğunu ifade etti.

Gazilerimize çok şey borçlu olduğumuzu, onlar için ne yapılırsa yapılsın haklarının ödenemeyeceğini de ifade eden Kaymakam Sarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazileri rahmet ve minnetle anarken, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler temenni etti.

Protokol üyeleri tarafından gazilere madalya ve beratları takdim edilirken, Kaymakam Sarı Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih edilen gazilere hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Bir cevap yazın