Hatay’da tarih ve turizmden ‘Doğan’ gücün önünde kimse duramaz!

Hatay Valisi Rahmi Doğan,  Hatay’ın anavatana katılışı öncesi “Hatay Devleti Meclisi” olarak kullanılan tarihi binanın projesinin kuruldan geçtiğini ve önümüzdeki ay restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Hatay’ın turizmden hakkettiği payı alamadığının altını çizen Vali Doğan,  Hatay’ın iki önemli değeri tarihi Hatay Devleti Meclis Binası ve yanında bulunan Adalı Konağı’nın restorasyonu, Samandağ- Arsuz Yolu’nun tamamlanması ve dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olan Kurtuluş Caddesi Sağlıklaştırma Projesi gibi önemli yatırımlarla tarih ve turizm anlamında yapılması gerekenleri güçbirliğiyle yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

‘Hatay’a akın akın geliş var’

Valilik olarak, bölge vekilleri ve hükümetle birlikte ciddi çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Vali Doğan, “Hatay’ın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi olan Meclis Binası’nın projesini geçen hafta içerisinde kuruldan geçirdik, önümüzdeki ay içerisinde de restorasyon çalışmasına başlayıp tekrar Hataylıların hizmetine sunmuş olacağız. Yine Adalı Konağı’nın benzer şekilde proje çalışması bitmek üzere, onu da önümüzdeki ay içerisinde kuruldan geçirerek restorasyon çalışmasına başlayacağız, inşallah haziran-temmuz gibi halkımızın hizmetine de sunmuş oluruz.  Bunlar önemli değerler. Tarih ve turizm anlamında yapmamız gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. Hatta her zaman söylüyoruz. İlimiz turizmden istediği payı alamıyor diye. Bunun gayreti içerisindeyiz. Haftasonları otellerimizdeki doluluk oranlarına baktığımızda, doluluk oranlarının gittikçe arttığını görmekteyiz. Her haftasonu insanlar akın akın Hatay’a geliyorlar. Antakya’yı, Samandağ’ı, Arsuz’u geziyorlar ve diğer ilçelerimizi ziyaret ediyorlar. En az bir gece de buralarda konaklıyorlar. Bunu iki geceye çıkartmanın yollarını aramamız lazım. Bu bizim için önemli. Eğer bize gelen insanları iki gece burada misafir edebilirsek elbette Hatay’a ciddi katkısı olur diye düşünüyorum” dedi.

Samandağ – Arsuz yolu açılışı 20 -21 Aralık’ta

Tamamlanan Çevlik – Arsuz yolunun açılışının milletvekillerinin bütçe programı nedeniyle birkaç gün erteleneceğini de belirten Vali Doğan, “ Sahil yolumuzu inşallah Aralık ayının 20’si 21’i gibi basın mensuplarıyla, STK’lerle, Esnaf Odaları ve Ticaret Odası’yla birlikte taksilerle geçeceğiz. İnşallah Arsuz’dan da çıkacağız. Bu yol Hatay’a çok büyük bir değer katacaktır. Çok kısa bir süre içerisinde bu yolun yapılmış ve tamamlanmış olması, Hatay’a kazandırılmış olması gerçekten önemli. Bunu başardık” dedi.

Bir cevap yazın