Bu fuarda onlarca firma ve binlerce iş var!

Hatay Valiliği’nin himayesinde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nin ortak organizasyonu ile bu yıl 12.’si düzenlenen Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı(HİKAF) ziyaretçilerine kapılarını açtı.

İSTE merkez kampüsünde ‘Bu fuarda onlarca firma ve binlerce iş var’ sloganıyla iki gün boyunca işveren ve iş arayanları buluşturacak olan fuara İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Türkay Dereli, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Hatay’da İşsizlik sorununun çözülmesine katkıda bulunmak, istihdamın arttırılması ve nitelikli işgücü ile işverenlerin buluşması adına heryıl düzenlenen insan kaynakları ve istihdam fuarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen İSTE Rektörü Türkay Dereli, üniversite hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

80 firmanın stant kurduğu fuara konuşmacı olarak katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan katılımcılara MÜSİAD’ın nitelikli ve donanımlı insan yetiştirilmesi ve sağlıklı istihdam oluşturmak için gerçekleştirdiği çalışmalara dair değerlendirmelerde bulundu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve TOBB Genç Girişimciler Hatay il Başkanı Ali Dablan’ın da  fuarın ilk günü konuşmacı olarak katıldığı fuara yarın da Vodafone Yetenek Stratejisi ve Geliştirme Müdürü Hakan Derviş Koçak, Watch X CBO Sorumlusu Salih İçsal, Limak Port İnsan Kaynakları Müdürü Ozan Boran ve Tosyalı Holding İnsan Kaynakları Müdürü Serkan Ayvataş konferans vererek, destek olacak.

Bir cevap yazın