Kadınlar, şiddetin her türlüsüne karşı adım attı!

Antakya Soroptomist Derneği’nin Kadına Yönelik Şiddete ve buna karşı mücadele konusuna dikkat çekmek amacıyla kadın emeği ürünleriyle düzenlemiş olduğu KadınFest Kermesi yoğun ilgi gördü.

Antakya Atatürk Parkı’nda gerçekleşen farkındalık etkinliğine Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fedai Yücedal, Antakya Soroptomist Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluşları, dernek yöneticileri, iş insanları ve vatandaşlar katıldı. Kermes öncesi Hatay Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Hitit Kralı 2. Şuppiluliuma’nın animasyonu eşliğinde Antakya Atatürk Parkı’nda ‘Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşüne katılan kadınlar ‘Mutlu kadın, mutlu toplum’, ‘Mutlu anne, mutlu çocuk’, ‘Şiddet suçtur’, ‘Şiddete son ver’, ‘Şiddete sessiz kalma’ dövizleri taşıyarak mesaj verdi.

“Her türlü şiddete karşıyız”

Toplumda kadınların gücü ve farklılıkları hakkında açıklama yapan Antakya Soroptomist Derneği Başkanı Cemile Hayat Kızılkan, “Siz kadınların yanında olduğumuz ve yapmış olduğunuz çalışmaları desteklemek için Antakya Soroptomist Derneği olarak buradayız. Biz sadece kadına değil tüm canlılara yapılan şiddete karşıyız. Türkiye’de derneğimize üye olan bin kadınımız var. Çevre konusunda, eğitim konusunda ve suyumuzun korunması konusunda bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Bugünkü amaçlarımızdan biri de kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabildiklerini herkese göstermektir. Düzenlediğimiz KadınFest’te emekçi kadınlarımızın evlerinde hazırladıkları birçok ürünü stantlar kurarak bütçelerine katkı sunmalarını sağladık. Bu anlamlı etkinlikte başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere emeği geçen herkese, aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyesinin bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Yürüyüşün ardından UNESCO Gastronomi Evi’nin emekçi kadınlarının hazırladığı peynirli irmik helvası şovu herkes tarafından ilgi gördü.

Dans ve gitar gösterilerinin de yer aldığı etkinlikte, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar büyük beğeniyle izlendi.

Bir cevap yazın