Türk-Rus Yılı, Hatay’a turist beklentisini arttırdı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş eşi Nazan Savaş ile birlikte Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı çerçevesinde Rusya’nın St.Peterburg kentinde düzenlenen ve Türk tarihi, kültürü, sanatı ve mutfağının tanıtıldığı toplantıya katıldı.

Türk Rus Kültür ve Turizm yılı toplantısında yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin oldukça geliştiğini ifade eden Başkan Savaş, “Türk Rus Kültür ve Turizm yılında Türk Rus Kültür ve Bilim Derneği’ne misafirperverliğinden ve bizi davetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Devlet adamlarının ve siyasetçilerin dışında STK temsilcilerinin ve sivillerin Türk – Rus dostluğuna bu kadar önem verdikleri ve geliştirdikleri için çok memnunum. Her iki ülkenin dostluğunun artması için iki ülkenin sivil toplum inisiyatiflerini kutluyorum” dedi.

Katılımcılara, sinevizyon desteğiyle Hatay’ı tüm güzelliklerini anlatan Başkan Savaş, Hatay’ın tarihini, kültürel zenginliklerini, 2021 yılında düzenlenecek olan EXPO ile ilgili hedeflerini anlatırken, UNESCO tarafından tescillenen mutfağına da değinmeden geçmedi.

Toplantının Hatay’a turistlerin gelmesi noktasında olumlu yansımaları olacağına inandığını da aktaran Başkan Savaş,  Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı etkinlikleri çerçevesinde iiki ülke arasında kültürel mirasının korunması, ülkelerin turizm potansiyelinin gelişimine yönelik önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Bir cevap yazın