İskenderun İlkokulu’nun cesur velilerine alkış!

İskenderun İlkokulu, eğitime katkı sunan önemli bir sosyal sorumluluk projesinin daha altından başarıyla kalktı. Öğretmen, öğrenci ve veli dayanışmasını kermesle lezzet şölenine dönüştüren okulda, İskenderunlular mantı ve börek yiyerek eğitime destek oldu.

Velilerin el ele vererek, çocuklarının geleceği için özenle açtıkları mantılar ve böreklerin yanısıra, el emeği lezzetli ürünler eğitim gönüllüleri tarafından kısa sürede satıldı.

Kermes dolayısıyla ziyaretçi akınına uğrayan İskenderun İlkokulu’nun dikkat çeken etkinliğine İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Demircelik Anadolu Lisesi, Hürriyet İlkokulu, Fatih Anadolu Lisesi, General Şükrü Kanadlı Ortaokulu, Düğünyurdu İlkokulu, Nüri Üysen Ortaokulu, Çırtıman İlkokulu, Kurtuluş Ortaokulu, Hanife Uysal Ortaokulu, Beş Temmuz İlkokulu, Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulu müdür ve öğretmen kadrosu da katkı sunarak eğitime olan sevdalarını okullarının dışına taşıyarak, örnek bir girişimde bulundu.

İskenderun İlkokulu Müdürü Haşim Ekener’in öncülüğünde  okul öğretmenleri ve velilerin girişimleriyle düzenlenen etkinliğe 39. Makanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Eray Sarı, İskenderun Teknik Üniversitesi Daire Başkanı Oktay Çolak, İskenderun Bilsem Müdürü Murat Aydoğdu, İskenderun Kütüphane Müdürü Harika Leyla Yaman, Eğitim Bir Sen ilçe Sekreteri Kayhan Erdoğdu, Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, Eğitimsen Şube Başkanı Ali Karadaş, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ergün Eker, Tügva Hatay İl Başkanı Sinan Köklü ve ilçe başkanı Numan Okur, İskenderun Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Soner Öz, şube müdürleri, sendika temsilcileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

İskenderun İlkokulu Müdürü Haşim Ekener, amaçlarının hem okula katkı sağlamak, hem de kaynaşma ve dayanışma ortamını güçlendirmek olduğunu belirtirken, emeği geçen herkese, özellikle el emeğini eğitimden yanan kullanan bütün velilere teşekkür etti. Müdür Ekenel, ayrıca okula katkı çemberinin içinde yer alarak, eğitime katkı sunmak adına okula gelen bütün konuklarına şükranlarını sundu.

Bir cevap yazın