Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türkiye’nin gündeminde

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Üçüncü Aşama Toplantısı’na katıldı.

Ankara Sheraton Hotelde gerçekleşen, İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülmekte olan İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi 3. Aşama Toplantısında Vali Doğan, konuşmacı olarak yeraldı.

Şeffaf, katılımcı ve vatandaş odaklı kamu güvenliği hedefiyle yola çıkan projenin 3. Aşama Toplantısı’na, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Erzurum Milletvekili ve aynı zamanda Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Selami Altınok, TBMM temsilcileri, iç güvenlik kuvvetleri de dâhil olmak üzere merkezi ve yerel yönetim idarecileri,  STK’lar ve akademisyenler katıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ‘İç güvenlik sektörünün sivil gözetiminin geliştirilmesi projesi’ hakkında teknik bilgiler verdi. Doğan, projeyle İçişleri Bakanlığı, vali ve kaymakamların polis, jandarma, gümrük muhafaza ve diğer iç güvenlik birimleri üzerindeki denetim yetkilerinin işlevleştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Doğan, projenin temel amacının İç güvenlik hizmetlerinde şeffaflık ve kaliteli hizmet vermek, vatandaşın memnuniyetinin artırılması, insan temel hak ve özgürlüklerinin daha fazla ve geniş kullandırılması olduğunu belirterek, projenin Türkiye’nin demokratik hayatına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Bir cevap yazın