Vali Doğan bir ilke imza attı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Suriye Sınırına sıfır noktasında bulunan Karakol ve üs bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yayladağı sınır bölgesine giderek, sınırın sıfır noktasında bulunan Topraktutan Hudut Karakolu ve İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesini ziyaret eden Vali Doğan, daha sonra gittiği 1740 rakımlı 208. Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığı’nı da ziyaret eden ilk vali oldu.

Sınır hattındaki mehmetçiğe ve güvenlik güçlerine moral veren Vali Doğan’a 2. Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Oğuz Tozak, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç,  2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın eşlik etti.

Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla gece gündüz demeden görev icra eden, sorumlu olduğu hava sahasında adeta kuş uçurtmayan hudut kartalları ile sohbet eden Vali Doğan, “Vatan evlatları vatanın her noktasında olduğu gibi burada da Türk Bayrağını dalgalandırıyor.  Sınırda askerlik yapmak büyük onur ve gurur, sizler burada vatanın sınır noktasında nöbettesiniz. Bu önemli görevin farkında olmanız bizi gururlandırıyor. Sizler ailenizin bize emanetisiniz. Biz de size moral vermek için buradayız. ” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın