Özel çocuklara, ‘Elmas çocuk’tan ziyaret!

Yükseliş Kolejinin davetlisi, Nuri Üysen’in misafiri olarak Öğretmenler Günü dolayısıyla konser vermek üzere İskenderun’a gelen Dünya Barış Elçisi, Türkiye’nin Elmas Çocuğu Ersin Faikzade, Uğurcan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Eğitim camiasının içinden gelen, eğitime de büyük önem veren bölgenin sevilen iş insanlarından, Yükseliş Koleji kurucusu Nuri Üysen ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette duygu dolu anlar yaşayan Faikzade, genç yaşta kaybettiği annesinin de MS rahatsızlığı olduğunu, bu nedenle engellilere özel hassasiyet duyduğunu ifade etti.

İskenderun’un sıcakkanlı insanlarını çok sevdiğini, burada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Faikzade, “Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde bedensel ve zihinsel engelliler ile ilgili eğitime ve projelere destek verdim. İngiltere’de özel bir rehabilitasyon merkezinde 4 yıl hizmette bulundum. Türkiye’nin değişik yerlerinde konserlere gittiğimde bu merkezleri ziyaret etmeye çalışıyorum. Eksiklerini görmek, yardımlaşmayı sağlamak ve engelli dostlara destek olmak amacıyla sık sık ziyaretlerde bulunuyorum. Engelli dostların en önemli ihtiyacı şefkat ve sevgidir… O yüzden burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Uğurcan Özel Eğitim Merkezinin de sıcak güler yüzlü kadrosundan, yoğun şefkat duygusunun bariz olduğu atmosferinden etkilendim” dedi.

Destek amaçlı konserler vereceğinin sözünü de veren ünlü sanatçı, Uğurcan Özel Eğitim Merkezi işletmecisi Necla Demir’e de böyle ulvi bir görev yaptıklarından dolayı ayrıca teşekkür etti.

Uğurcan Eğitim Merkezi’nin yöneticisi Necla Demir ve diğer yöneticiler ile birlikte eğitim merkezini gezerek bilgi alan ve incelemelerde bulunan İşadamı Nuri Üysen, kuruma her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirterek, “Sanatçı konuğumuz Ersin Faikzade birçok ülkede tanınan bir sanatçımız. Dünya standartlarındaki sesinin yanı sıra uluslar arası müzik dünyasına katkısı ve insani yönü ile de takdir edilen, gurur duyduğumuz bir sanatçıdır. Ersin Faikzade evladımız gibidir daima yanındayız.” Derken, öğretmenlerin bir gün değil her gün kıymetinin bilinmesi temennisiyle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Hoş sohbet ortamında geçen ziyaretin ardından, çocuklarla yakından ilgilenen Ersin Faikzade ve Nuri Üysen’e Uğurcan Özel Eğitim Merkezi kurucusu Necla Demir tarafından günün anısına Samandağ ipeğinden işlenmiş kravat ve şal hediye edildi.

Bir cevap yazın