Trafikte ağır bilanço

Hatay Valiliği, il genelinde asayiş ve güvenliği temin etmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü’nce gerçekleşen yol kontrolü ve arama faaliyetlerinin verilerini paylaştı. Trafiğin Denetlenmesi ve Düzenlenmesine Yönelik Olarak Yürütülen Çalışmalar Kapsamında; ilimiz genelinde trafik ekipleri tarafından 11– 17 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılan denetim ve kontrollerde 106 trafik kazasında 105 kişinin yaralandığına dikkat çekilen açıklamada, 50 motosikletin çeşitli nedenlerden trafikten men edildiği belirtildi.

Bir hafta içerisinde kontrol edilen 17 bin 861 aracın 4.923’ünün araç sürücüsüne kusurlu tespit edildiği için Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edildiği açıklamada ayrıca, 335 okul servis aracı kontrol edildiği, 21 araç sürücüsüne çeşitli maddelerden ceza uygulandığı, ayrıca alkollü araç kullandığı tespit edilen 83 araç sürücüsünün sürücü belgesine geçici olarak el konulduğu ve 1,00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen 11 sürücü hakkında da gerekli adli işlem yapıldığı belirtildi.

Açıklama da ayrıca, belirtilen tarihler arasında  1 ölümlü, 70 yaralanmalı, 35 maddi hasarlı olmak üzere toplam 106 trafik kazası meydana geldiğine dikkat çekildi.

Bir cevap yazın