Yangına birlikte koştular!

Dün gece, Arsuz’a bağlı Kozaklı Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan orman yangınında iki hektar alan zarar gördü. Ekiplerin müdahalesi ve vatandaşların da desteği sonucu kontrol altına alınan bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Amanos Dağı eteklerindeki yangını çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, iş makinesi ve personel sevk edilirken, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının Belen’e doğru ilerlemesi üzerine Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Belediye Başkanı İbrahim Gül de gece geç saatlerde bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, rüzgarın etkisiyle müdahalede zorlandıkları yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Kozaklı, Kömürçukuru ve Benlideresi mahalleleri arası Badya mevkiinde çıkan orman yangının kontrol altına alınmasında önemli rol oynayan Belen ve İskenderun Orman İşletme Şefleri ekipleri ve güvenlik güçlerine teşekkür ederken, “Dün gece saat: 02.00’da itfaiye ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınan yangın’a 14 arazöz, çeşitli yangın araçları ve 200 mahallelinin yardımıyla söndürülebildi2 derken, söndürme çalışmalarının koordinesine katkı sunan Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın’a da ayrıca teşekkür etti.

Bir cevap yazın