Deniz Alayı’ndan Türkiye’ye asker selamı!

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda temel eğitimden geçen 2019/4 tertip erler için yemin töreni düzenlendi.

Düzenlenen yemin törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,  İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Dz. Piyade Albay İbrahim Özdoğan ve yurdun dört bir yanından gelen askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, tören geçişi ve sancağın yerini almasının ardından Türk bayrağı ve silaha el basan askerler tek bir ağızdan yemin etti. Resmi geçit töreninin ardından askeri kıyafetleriyle yakınlarıyla kucaklaşan askerler duygu dolu anlar yaşarken, törende asker aileleri cep telefonlarına sarılarak, evlatlarının en güzel anlarını ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi. Tören sonrası yemin eden askerlerin, heyecanlarına ortak olan aileleri ile buluşmasında ise duygu dolu anlar yaşandı.

2019/4 tertip erlerin yemin töreninde çeşitli yörelerden ilçeye gelen askerlerin ailelerinin kıvanç ve mutluluğunu paylaşan Kaymakam Yönden, kutsal vazife olarak addedilen vatani görevini ifa eden Mehmetçikleri tebrik etti.

Bir cevap yazın