İskenderun İlkokulu’ndan fark yaratan seminer

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle diğer okullara örnek olmasının yanısıra, klasik eğitim anlayışının dışına çıkarak öğrencilerini hayata hazırlayan İskenderun İlkokulu, bu kez eğitimin içine öğrencilerle birlikte anneleri de dahil ederek önemli bir seminere imza attı.

İskenderun İlkokul Müdürü Haşim Ekener’in öncülüğünde, 3/A Sınıf Öğretmeni Emine Gül Çelikezen’in koordinesinde, RAM Psikolojik Danışmanı Elgin Çelik tarafından verilen ‘Olumlu Disiplin Yöntemleri, Çocuklarda Olumlu Davranış Geliştirme ve Aile Tutumlarının Çocuklara Etkisi’ konulu seminerle öğrencilere verdiği değeri bir kez daha ortaya koyan İskenderun İlkokulu, seminerle öğrencilerini davranışsal ve eğitsel tutumla doğruya yönlendirirken, öğrencileri ile velileri aralarındaki bağı da güçlendirdi.

“Öğrencilerimiz, ailemizin en değerli mücevherleri”

İskenderun İlkokul Müdürü Haşim Ekener, 3-A sınıfı için düzenlenen seminerin amacını ve eğitim anlayışını anlatırken, “ Semineri veren arkadaşımız alanında uzman, işini ciddiye alan bir arkadaşımız. Hepimiz sınıf öğretmeniyiz, hepimiz eğitim psikolojisi üzerine eğitimler aldık. Fakat bir sınıf öğretmeninin bakış açısıyla bir uzmanın bakış açısı aynı olmadığından çocuklarımıza daha fazla nasıl yararlı olabiliriz diye düşündük ve bu semineri gerçekleştirmeyi uygun gördük. Sevgili Öğretmenimiz Emine Gül Çelikezen böyle bir taleple bize geldi. Biz de hemen kollarımızı sıvadık ve bu işe giriştik. Rehberlik Araştırma Merkezi’ne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün nezdinde bir yazı gönderdik. 3/A sınıfı davranış sıkıntısı yaşayan bir sınıf olduğu için ilk olarak seminerimizi 3/A sınıfı öğrenci ve velilerine vermek istedik. Önceliğimiz; öğrenciyi merkez alarak, onun ihtiyaçlarına ve uyumuna göre eğitimimizi şekillendirmek. Eğitim ilkemiz bu bizim. Bizim için eğitim üç, dört tane soru çözme, beş kelimeyi yan yana koyarak cümle kurmadan ibaret olmadı hiçbir zaman. Biz çocuklarımızı bütün olarak ele alıyoruz. Bu nedenle çocuğumuzun davranışsal ve eğitsel olarak da gelişmesi bizler için çok önemli.  Öğrencilerimizin eğitim kalitesini arttırmak için her türlü çözüm yoluna gidiyoruz. Okulumuzda bir aile ortamı yarattık. Çocuklarımız da ailemizin en değerli mücevherleri. Her şekilde onları parlatacağız. Öğretmenlerimiz bizlere önerilerle geliyorlar. Öğretmen kadromun bu kadar iyi olmasından mutluyum ve gururluyum” dedi.

“İletişim kurmak çok önemli”

Semineri anne-babanın çocuğa ilişkin tutumlarını değerlendirmesinin yanında, öğrencinin doğru davranış sergilemesi adına büyük önem taşıdığını anlatan 3/A Sınıf Öğretmeni Emine Gül Çelikezen ise, “Okul müdürümüzün bakış açısı bizler için çok önemli. Daha önce çalıştığım okullarda da bu tür etkinliklerim oldu. 30 yıllık öğretmen olmamın ve tecrübeyle bu işe yaklaşmamız yaptığımız tüm etkinliklerin başarılı olmasını sağlıyor. Müdürümüz bizlerin görüş ve önerilerine çok önem veriyor. Bu da bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu konuda iletişim kurmak çok önemli. Sağolsun Haşim Bey de, okulumuzdaki tüm öğretmenlerimize bu şansı tanıyor. Aldığı kararlarda bizlerin görüşlerini önemsemesi de beni bir öğretmen olarak pozitif yönde etkiliyor. Tabii ki velinin de sınıfa ve kendi çocuğuna etkileri oldukça fazla. Acaba çocuğuyla ilgilenebiliyor mu? Yâda ilgilendiğini mi düşüyor? Bu konuda da velilerimizin eğitim alması adına bu semineri düzenlemek istedik. Bu şekilde velilerin farklı okullardan gelmesi, farklı kültürlerin iç içe olması ve velilerin okula adapte olması adına bu seminerlerin yararlı olacağını düşündük” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından RAM Psikolojik Danışmanı Elgin Çelik, 3-A sınıfı öğrenci ve velilerine slayt eşliğinde ‘Olumlu Disiplin Yöntemleri, Çocuklarda Olumlu Davranış Geliştirme ve Aile Tutumlarının Çocuklara Etkisi’ konulu seminer verdi. Seminer sonunda, Çelik velilerin sorularını cevapladı.

Bir cevap yazın