Söz konusu Hatay kısırı ise…

Hatay’ın çok kültürlü yapısının mirası olan yemek kültürünü tanıtmak amacıyla yoğun çaba harcayan UNESCO Hatay Gastronomi Evi, 10 Kasım Pazar günü “İnsanlık tarihinin sıfır noktası” ve “medeniyetin doğduğu yer” olarak adlandırılan Göbeklitepe’de Hatay’ın gastronomi kültürünü tanıttı.

Hatay Gastronomi Evi, Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı’nda Hatay mutfağını tanıtmak için kurduğu stantta Hatay’ın birbirinden lezzetli yemeklerini fuarı ziyaret eden konuklara ikram etti.

Katıklı ekmek, sarma içi(Hatay usulü kısır), kaytaz böreği gibi lezzetleri standı ziyaret eden konuklarla paylaşan Gastronomi Evi çalışanları, lezzet meraklılarına yemeklerle ilgili bilgiler vererek, onları Hatay’a özgü bu tatları yerinde deneyimlemek üzere Hatay Gastronomi Evi’ne davet etti.

Bir cevap yazın