İskenderun, Türkiye’ye hayat ağacı oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin koordinasyonuyla 11 milyon fidan ile “Geleceğe Nefes Olmak” ve “Daha Yeşil Bir Türkiye” için ülke genelinde gerçekleştirilen seferberlik kapsamında İskenderun’daki ilk fidanı İskenderun Kaymakamı İskender Yönden dikti.

İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Düğünyurdu Mahallesi Karaçalı mevkiinde düzenlenen programa; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, kurum müdürleri, siyasi parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

81 İl’de eş zamanlı olarak 11.11.2019 günü saat: 11.11’de 2023 lokasyonda düzenlenen “Geleceğe Nefes” adı altındaki fidan dikme etkinliğinde Kaymakam İskender Yönden, İskenderun adına ilk fidanı toprak ile buluşturmasının akabinde protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerin çeşitli lokasyonda 20 bin fidanı toprakla buluşturdu.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ağaç dikim törenin önemine değinerek, “Bugün 11 Milyon Fidan Yarın Geleceğe Nefes” sloganıyla “Dünya Rekoruna” ulaşma hedefinin yanı sıra yeşilin her tonuyla toprağa hayat ve canlılara nefes olacak çevre seferberliğini Türkiye genelinde olduğu gibi İskenderun’da da başlatmış bulunuyoruz. Ayrıca, İskenderun Belediyesi ile İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan “Hoşgeldin Bebek” protokolü kapsamında ilçemizde dünyaya gelen her bir bebek için 3 adet fidan dikimi yapılarak, “İskenderun Yeni Doğan Ormanı” adı altında müstesna bir proje hayata geçirilmiştir” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, gelecek nesillere miras olarak daha yeşil bir İskenderun ve daha yeşil bir Türkiye bırakmak ve geleceğe nefes olabilmek için ağaç diktiklerini belirtirken, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de etkinliğin en güzel yanının fidan dikmenin yanısıra, kendilerini geleceği inşa edecek fidanlarla buluşturması olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın