Limakport ve Suriyeli iş insanları!

Antakya, İskenderun, Reyhanlı Ticaret Odaları ev sahipliğinde, Limakport İskenderun Liman İşletmeleri sponsorluğunda gerçekleştirilen “İskenderun Limanı ve Suriyeli İş insanları Buluşması”  yoğun ilgi gördü.

Bölge milletvekilleri, il ve ilçe protokolü ile Türk ve Suriyeli iş adamlarının katılımı ile Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda Hatay’ın cazibe merkezi olması için alınan tedbirler, ticaretin kolaylaştırılması ve özellikle transit ticaretin desteklenmesi ile Hatay bölgesinin Lojistik anlamda gelişmesi amacıyla yapılabilecekler masaya yatırılırken, İskenderun Limanı’nın vizyonu, sunduğu hizmetler ve yapılmakta olan çalışmalar konusunda da bilgiler paylaşıldı.

LimakPort’un Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Irak, Suriye ve İran’ın dünyaya açılan kapısı olduğu belirtilen toplantıda, limanın ayrıca son teknolojiye sahip yüksek kapasiteli modern elleçleme ekipmanları ile yıllık 1 Milyon Teu konteyner elleçleme kapasitesine sahip olduğu vurgulandı.

Bölgenin stratejik konumu ve lojistik alt yapısıyla Ortadoğu’nun ticaret merkezi olması adına hayata geçirilebilecek projelerin de de masaya yatırıldığı toplantıda, ayrıca ülke ticaretinin gelişmesine yönelik fikirler de paylaşıldı.

Bir cevap yazın