Kortların ‘Milli’ fırtınasına alkış!

Hem başarısı, hem kortlardaki tekniğiyle raketlerin efendisi olarak dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediyespor’un gelecek vadeden tenisçisi Haydar Cem Gökpınar,  12 yaş Türkiye Tenis Milli Takımı ile birlikte İspanya’da gerçekleştireceği kamp öncesi TRTSpor’a konuk oldu.

12 yaşında olmasına rağmen, başarının tesadüf olmadığını kanıtlayan Gökpınar, başarısının mimarları antrenörü Mehmet Doğan, en büyük destekçileri anne ve babasının yanısıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da katıldığı programda, tenisin hayatını nasıl değiştirdiğini ve elde ettiği başarısını büyük bir gururla anlattı. Hatay’ın teniste ilk şampiyonu ve milli sporcusu olmanın kendisini daha çok hırslandırdığını da sözlerine ekleyen kortların minik fırtınası, ilerde daha büyük başarılar elde edeceğinin de sözünü verdi.

İşte, ekranlara yansıyan röportajdan önemli başlıklar:

“Başarıya inancımız, yüreğimiz ve destekçilerimiz var”
Hatay Büyükşehir Belediyespor Tenis Başantrenörü Mehmet Doğan,
“Öncelikle Haydar Cem’in ailesine teşekkür etmek istiyoruz, böyle bir çocuğu bizlere emanet ettiği için. Biz bu emaneti aldığımızda Haydar ufaktı. 5,5 yaşındaydı… Hızlı bir şekilde bir şeyler yapabilir miyiz adı altında çalışmalara girdik. Haydar bizi heyecanlandırdı. Şartlar kısıtlıydı ,önümüzde çok engel vardı, rakiplerimiz çok büyük kulüplerdi. Öncelikle kulüpleri aşabilmek için kendi korkumuzu yenmemiz gerektiğine inanıyoruz. Her zaman Haydar’a da söylüyorum; rakibimizden önce korkumuzu yenmemiz gerektiğini. Biz korkumuzu yendik, inancımız vardı, yüreğimiz vardı, destekçilerimiz vardı. Bu destekleri aldıkça biz daha da inandık ve çalışmalarımıza ona göre yön verdik. Başkanımız bu konu da bize büyük bir destek verdi. Bu ben ve Haydar’ın dışında bize destek olan herkesin başarısı.”

“Haydar Cem’in ayak izleri öncülük edecek”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş:
“Biz istiyoruz ki sağlıklı nesiller yetişsin. Sağlıklı nesiller yetişirken de sağlıkla yetişen nesillere belediye de katkı sağlasın. Bunun için hem çocuklarımıza spor yapmaları için zemin hazırlıyoruz hem de takımlar kurup, bu takımların hamiliğini üsteleniyoruz ve güzel bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Hem takım sporlarında, hem de bireysel sporlarda gerçekten de Hatay gittikçe yükselen bir trend yaşıyor. Bunlardan sadece bir tanesi tenis. Tenis sporuna birçok kardeşimiz ve çocuğumuz ilgi gösteriyor. Bunlardan en etkilisi, bizlerle 5,5 yıldır birlikte çalışan Haydar Cem Gökpınar. 5,5 yaşından beri bizimle. Şimdi 12 yaşında. İlk girdiği Türkiye şampiyonasında şampiyon oldu. Yaz turnuvalarında 14 yaş kategorisinde şampiyonluk aldı. Ve sonrasında milli takıma giriyor. Ben inanıyorum ki Haydar’ı sadece Türkiye çapında değil, Avrupa ve dünya çapında tenis kortlarında göreceğiz. Sadece görmekle kalmayacağız, başarılarını da ulusça kutlayacağız. Haydar Cem’in tenis sporunda Hatay’ın lokomotifi olacağını ve birçok çocuğumuzun Haydar Cem’in ayak izlerini takip edip başarıya ulaşacağını düşünüyoruz”

‘Haydar Cem, yetenekli bir değer’
Eski Futbolcu Hakan Arslan:
“Çok profesyonel bir tenis kortumuz yok ama en azından Haydar’a yetecek kadar bir tenis kortumuz var diyebilirim. Bu anlamda bizim de eski bir futbolcu olmamızdan kaynaklı her yetenekli sporcu bizim için bir değerdir. Bu mantıkla bakıyoruz sporcularımıza. O dönemde bizler Haydar Cem’i bir yetenek olarak gördük. Kurumumuz adına ben ve ortağım Bestami Alıcı ona destek olmaya karar verdik. Zaten aynı bölgenin çocuklarıyız. Bu anlamda da gurur duyuyoruz Haydar Cemi’in başarılarıyla…”

“Başarılar, beni hırslandırıyor”
Haydar Cem Gökpınar,
“Turnuvadan önce İspanya’da kamp olacağına dair bir ödül olduğu söylenmişti. Onun için çok hırslanmıştım. Bu yüzden istekli bir şekilde şampiyonaya katıldım. Ve Hatay’ın Teniste ilk şampiyonu olmak bana gurur verdi. Daha büyük başarılara imza atmak için çalışmaya devam edeceğim. ”

“Anlatılmaz, yaşanır duygular içerisindeyiz”
Haydar Cem Gökpınar’ın annesi Vahide Gökpınar,
“Başarıda öncelikle Mehmet hocamızın çok büyük emeği var. Mehmet hoca ile birlikte eşimin de çok büyük özverileri oldu. Son 6 yıldır tüm hafta sonlarını oğlu ile beraber geçirdi. Biz bu aşamada çok zor günler yaşadık. Milli Takıma seçilmesi kesinleştikten sonra ben çok duygulandım, ağlamaya başladım. O anda eşimle beraber sarıldık ve ağladık. Gerçekten çok büyük bir emek vardı. Haydar çok emek verdi ve çalıştı. Kendi yaşıtları sıcak yataklarında yatarken kendisi sabah 6:30 da kalkıp antrenmana gidiyordu. Öğlene kadar antrenman yapıyor, öğleden sonra okuluna gidiyor, akşamları babasıyla beraber fıtness’a gidiyordu. Çok yoğun çalıştı, çok emek verdi ve başarıya ulaştı.”

Haydar Cem Gökpınar’ın babası İsmail Gökpınar, “Çok üst düzey duygular. Yani tabiri caizse anlatılmaz yaşanır ya onun gibi bir şey. İlk olarak milli takıma seçilmesi Ocak ayındaki İstanbul seçmelerinde gerçekleşti. Finale kaldığı zaman biz işyerindeydik. Eşimle beraber gözlerimizden yaşlar aktı. Anlatılmaz bir duygu içerisindeydik. Ben bir anda oturduğum yerden eşimle beraber uçak bileti aldım. O akşam İstanbul’a gittik ve final maçı için kendimizi orda bulduk.”

Bir cevap yazın