Altınözü’nde artık kadınlar daha güçlü!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Altınözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi(ADEM) ve Altınözü Belediyesi Kültür Evinin açılışını gerçekleştirdi.

Törene Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve eşi, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve eşi, Cumhuriyet Savcısı Sait Can Bülen, Hayata Destek Derneği Hatay Saha Sorumlusu Taylan Cengiz, Danish Refuge Council Hatay ve Kahramanmaraş Saha Sorumlusu Drc- Fatma Chehidi, ilgili kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar da eşlik etti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti.

Altınözü Belediye Başkanı Sarı, açılışı yapılacak olan Belediye Kültür Evi ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, “Başta İlçe Kaymakamımız olmak üzere, buraya destek veren bütün derneklere, şahıslara ve özellikle Halk Eğitim çalışanlarına, binanın fiziki olarak oluşturulmasında emeği geçen belediye personelimiz, mühendislerimiz ve mimarlarımıza teşekkür ediyor, bu hizmetin bütün memlekete hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Aile Destek Merkezi’nin yanısıra Zeytineli Kadın Emeği Derneği’ni de kuracaklarını belirterek, “Aile Destek Merkezi’mizde özellikle kadınlarımıza yönelik ekonomik, sosyal, hukuki, psikolojik danışmanlık hizmetleri verilecek olup yine kadınlarımızın ekonomik ve sosyal bağımsızlıklarını kazanmaları noktasında bir dizi faaliyet ve etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu merkezimizle birlikte Zeytineli Kadın Emeği Derneği’ni de kuruyoruz. Bu derneğin bir işletmesi olacak ve bu işletme aracılığıyla merkezimizde üretimini yapacakları yöresel ürünlerin satışını gerçekleştirerek ekonomilerine ciddi bir katkı sağlayacaklar” dedi.

Açılışta konuşan Vali Doğan, “Bugün yeni bir açılış için Altınözü’ndeyiz. Ben Sayın Başkan’a ve Kaymakam Bey’e teşekkür ediyorum. Hem bir Kültür Evi hem de Aile Destek Merkezi yapılmış, farklı faaliyetleri içerisinde barındıran kompleks bir bina olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tabii buraya destek veren STK’ler var, ben onların temsilcilerine de şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı da Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasını “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirledi. O yüzden aileye çok önem veriyoruz. Anne ve çocuklarımız önceliğimiz. Bu tür tesislerin açılmış olması ve kadınlarımızın sorunlarıyla ilgileniyor olması da önemli, ben emeği geçen herkese tekrar şükranlarımı sunuyorum. Tesisin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açılış töreni, Vali Doğan ve protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve Kültür Evinin gezilmesi ile son buldu.

Bir cevap yazın