Sahillerimiz 900 ton atığa veda etti

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, nisan ayından kasım ayına kadar gerçekleştirdikleri kıyı ve deniz temizliği çalışmaları ile sahillerimizden 900 ton atık topladı.

Hatay’ın çevre temizliğine verdiği önemi hizmetleriyle görünür hale getiren ekipler, 2 deniz yüzeyi temizleme teknesi, 2 kum eleme makinesi ve 85 personelle gerçekleştirdikleri deniz ve kıyı temizliğiyle kentin turizminin kalbinin attığı kıyı şeridini hak ettiği görünüme kavuşturdu.

Gerçekleştirilen temizlik çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, “İlimiz, Yayladağı’ndan Erzin’e kadar olan kısmında 158 kilometrelik kıyı şeridine sahip. 6 ilçemizin denize kıyısı mevcut. Bu kıyı şeridine çeşitli yollarla ulaşan atıklar ciddi bir kirlilik oluşturabiliyor. Bu atıklar, genellikle Asi Nehri’nden gelen atıklar. Bazen de açık denizlerden ilimiz kıyılarına ulaşan atıklar kirliliğe yol açabiliyor. Biz bu kirliliği önlemek için her yıl çalışmalarımızı özveriyle gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bir cevap yazın