Kahraman şehide son görev

Suriye’nin Rasulayn bölgesinde PKK/YPG terör örgütünün tuzakladığı el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit düşen Veteriner Uzman Çavuş İsmail Sarıcan, memleketi Dörtyol’da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit İsmail Sarıcan’ın (30) Türk Bayrağına sarılı naaşı Kuzuculu Mahallesi’ndeki babaevine getirilerek helallik alındıktan sonra Kuzuculu Camisi’ne getirildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam,
Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, İsmet Tokdemir, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, HBB Başkan Vekili Fedai Yücedal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Kurum İl Müdürlerinin yanı sıra şehidimizin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Sarıcan’ın cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Şehit annesi Ummuhan Sarıcan, şehit oğlunu son yolculuğuna asker selamıyla uğurlarken, törene katılan vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Henüz 30 yaşında ve bir çocuk babası olan Şehit Sarıcan’ın tabutunun sarıldığı Türk Bayrağı, şehidin ailesini teselli ederek sabır dileyen Vali Doğan tarafından şehidin babasına verildi.

Şehidin 4 gün sonra bir yaşına girecek olan kızı Asel Sarıcan’ın doğum gününü kutlamak için izin alıp memleketine gelmeyi planladığı öğrenildi.

Bir cevap yazın